Udgivet tir d. 5. nov 2019, kl. 00:00

Bogrelease og reception tirsdag 12. november kl. 16.30-18 i Københavns Domkirke

Alle borgere er politiske væsner – også præsterne

Domprovst Anders Gadegaard har altid insisteret på, at det er en kristen forpligtigelse at være næstekærlig overfor alle, der måtte have brug for hjælp. En holdning der har ført ham på kant med myndighederne og beredt ham en livslang forargelse overfor nogle af samfundets systemer. 

I bogen Tro Mod Politik. Kristne værdier – Byggesten til en politisk etik redegør Anders Gadegaard for betydningen af begreberne tro, mod og politik. Begreber, han mener, hænger så uløseligt sammen, at også præsten bør være en politisk samfundsinstans.

”Jeg vil hellere have uenige end ligeglade kirkegængere,” siger Anders Gadegaard, der har Martin Luther, Hannah Arendt og Václav Havel med i rygsækken, når han arbejder sig frem til en kristelig socialetik, der også rummer et opgør med Søren Krarups ideologi. 

Den politiske prædiken analyseres, og til sidst i bogen viser en række prædikener, afholdt i Københavns Domkirke, hvordan de etiske grundværdier udfolder sig og bliver politisk vedkommende.  

Tro Mod Politik udkommer på forlaget Eksistensen. www.eksistensen.dk

Tirsdag den 12. november kl. 16.30-18.00 holdes der release på bogen i Københavns Domkirke, hvor alle er velkomne. 

Fredag den 15. november kl. 15.00 kan du ligeledes opleve Anders Gadegaard på Fag- og Debatscenen til BogForum i Bella Centeret. 

Anders Gadegaard (f. 1952) er cand.theol fra Københavns Universitet. Han er domprovst ved Vor Frue Kirke i København og har bl.a. været formand for Danske Kirkers Råd, medlem af ledelsen i Kirkernes Verdensråd og Folkekirkens Nødhjælp. 


Kategorier Aktuelt