Udgivet ons d. 2. dec 2020, kl. 00:01

Hjælp os med at begrænse smittespredning af coronavirus

Opdateret 2. december 2020

For at forhindre smittespredning af coronavirus gælder en række forholdsregler i Vor Frue Kirke, som du kan læse mere om nedenfor. Vi henviser desuden til at alle tager hensyn til hinanden og følger personalets anvisninger i kirken.

Mundbind: Du skal bruge mundbind i kirken. Når du sidder ned, kan du tage det af. Folk uden mundbind (eller gyldig grund) bortvises fra kirken. 

Jul: I år skal man tilmelde sig for at få adgang til gudstjenester og vespere juleaften torsdag d. 24. december samt højmessen juledag d. 25. december. På den måde kan vi sikre, at vi ikke bliver flere, end vi må være, og at ingen behøver at gå forgæves. Det er gratis at tilmelde sig, men der er begrænset antal pladser. Tilmelding skal ske ved at udfylde tilmeldingsformular på www.domkirken.dk/jul

Hvis du føler dig utryg eller er i en risikogruppe, kan du henvende dig til kirkens personale før du tager afsted eller direkte i kirken. Tlf. 33 15 10 78.

Kirkelige handlinger (gudstjenester, fredagsaltergang, vespere, mm.):

1) Du skal bruge mundbind i kirken. Når du sidder ned, kan du tage det af. Folk uden mundbind (og gyldig grund) bortvises fra kirken.  

2) Kirkegængere skal sætte sig/holde 2 meters afstand til hinanden, når der synges - ellers gælder afstandskravet på 1 meter. Det samme gælder for personale. 

3) Brug håndsprit, når du kommer og går.

4) Personer, der til dagligt er i tæt kontakt, som f.eks. medlemmer af den samme husstand, kan sidde med normal afstand til hinanden.

5) Alt efter hvordan kirkerummet udnyttes er der plads til op til 200 personer i Vor Frue Kirke under gudstjenester, begravelser, fredagsaltergang mm., jf. Kirkeministeriets retningslinjer. Hvis der ikke synges, kan der være plads til flere. Følg personalets anvisninger.

6) Til nadver (under gudstjenester og fredagsaltergang) vil der blive taget en række forholdsregler. Følg personale og præstens anvisninger i kirken.  

7) Der er ingen adgang for personer med symptomer på sygdom med coronavirus, som i stedet opfordres til at isolere sig i hjemmet og kontakte egen læge. Læs mere på www.coronasmitte.dk

8) For at sikre os, at vi kan overholde myndighedernes anbefalinger og retningslinjer i forhold til at begrænse smittespredning af COVID-19, har vi (ud over ovenstående) indført et system med røde og grønne prikker på gulvet foran kirkebænkene og stole. Du må kun sætte dig der, hvor der er en grøn prik. Bemærk: Systemet vil primært blive brugt til kirkelige handlinger og arrangementer, hvor vi ved, at vi bliver mange, f.eks. konfirmation.

Følg desuden altid personalets anvisninger og hjælp os med at passe på hinanden.

Åben kirke for besøgende og turister

1) Vor Frue Kirke er åben for besøgende og turister. Åbningstider er mandag-lørdag fra kl. 8.00 til 17.00. Søndag og helligdage kl. 9.00 til 19.00. Vær opmærksom på, at kirken kan være midlertidig lukket for turister og besøgende på grund af kirkelige handlinger, som f.eks. gudstjeneste eller bryllup.

2)  Du skal bruge mundbind i kirken. Når du sidder ned, kan du tage det af. Folk uden mundbind (og gyldig grund) bortvises fra kirken. 

3) Vi lukker op til 50 besøgende ind ad gangen.

4) Der står sprit ved indgang og udgang, som vi opfordrer alle til at benytte, når de kommer og går.

5) Besøgende og personale skal holde 2 meters afstand til hinanden, når der synges - ellers gælder afstandskravet på 1 meter.

6) Hvis man ønsker at sidde i kirken, kan man sidde på bænkene under orgelet overfor Lysgloben. Det er også muligt at sidde på de øverste rækker i kirkerummet. Andre rækker og sideloger i kirken er spærret af.

7) Der er ingen adgang for personer med symptomer på sygdom med coronavirus, som i stedet opfordres til at isolere sig i hjemmet og kontakte egen læge. Læs mere på www.coronasmitte.dk


Morgenandagten på P2

Morgenandagten afholdes og transmitteres på DR P2 og DR2. Der er adgang til kirken, men en række forholdsregler gælder. Se ovenfor. 


Kontakt kirkens præster eller vores kirke- og kulturmedarbejdere

Du er altid velkommen til at kontakte en af kirkens præster eller vores kirke- og kulturmedarbejdere, som står til rådighed for samtaler, mm. Skriv eller ring til: 

Susanne Torgard
Kirke- og kulturmedarbejder
Tlf. 61 61 62 20
E-mail: susanne@domkirken.dk

Lotte Schriver
Kirke- og kulturmedarbejder
Tlf. 61 61 62 26
E-mail: lotte@domkirken.dk

Kontaktoplysninger på kirkens præster - klik her


Følg kirken på Facebook

Hold dig opdateret og følg med i livet i og omkring kirken på vores Facebook-profil - klik her


Foto af Vor Frue Kirke fra oven: Indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Skråfoto, januar 2019.

Kategorier Aktuelt