Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Hugs & Food fejrer 25-års jubilæum

Hugs & Food fejrer 25-års jubilæum


# Gamle nyheder
Udgivet lørdag d. 11. september 2021, kl. 14:45

I 25 år har kirkens spise- og værested hjulpet og støttet hjemløse i København 

Torsdag d. 16. september 2021

Torsdag markerede Hugs & Food, som er domkirkens spise- og værested for hjemløse i København, at de har eksisteret i 25 år. Det gjorde de med en jubilæumsfest for værestedets brugere med mad og drikke, softice, festlige aktiviteter og en koncert med live jam bandet Freetown Social Club.

I dag holder Hugs & Food til på hjørnet af Turesensgade og Nansensgade, men i 1996, da spise- og værestedet for byens hjemløse blev etableret under navnet Den Sorte Gryde, var det i kælderen hos Dronning Caroline Amalies Stiftelse i Gothersgade. Her blev der indrettet et ’suppekøkken’, som hver dag skulle tilbyde varm aftensmad for en ti’er.

I løbet af de sidste 25 år har spise- og værestedet ændret sig meget og af flere omgange og i 2017 skiftede man navn til Hugs & Food. Det nye navn skulle signalere, at stedet ikke blot er et tilbud om mad og de mest basale behov, men også omsorg, hvile og hjælp.  

Hovedopgaven og formålet har dog altid været den samme: At hjælpe og understøtte byens udsatte og hjemløse – med måltidet som det naturlige omdrejningspunkt for mødet mennesker imellem.  

I de to artikler herunder kan du læse mere om Hugs & Food historie og udvikling de sidste 25 år. Og nederst kan du se billeder fra jubilæumfesten. Se også www.hugsandfood.com

Bedre end ingenting – det er ikke godt nok
Vi møder udsatte og sårbare mennesker, som vi selv ønsker at blive mødt – så enkelt er det
Af Justine Mitchell, daglig leder i Hugs & Food

Uden mad og drikke...
Som hjemløs i København hører du til i Vor Frue Kirke
Af Susanne Torgard, kirke- og kulturmedarbejder i Vor Frue Kirke