×

Advarselsmeddelelse

  • This event has already taken place.
Torsdag d. 11. april 2019, Kl. 14:30 til kl. 16:30

Hvem var Paulus – en kristen teolog på kant med jødedommen eller en jødisk missionær?
Torsdag 11. april kl. 14.30-16.30
Ved Sigurd Stubbergaard, sognepræst

Hvem var Paulus – kristendommens ældste kilde? Paulusforskningen har gennem de sidste 40 år gennemgået en række omslag: Fra den ‘traditionelle’ Paulus, der brød ud af jødedommen, over den ‘nye’ Paulus, der ønskede at reformere jødedommen, til den ‘radikale’ Paulus, der forblev loyal mod den jødiske lov, men gennem sin missionsvirksomhed forsøgte at få hedningene indlemmet i Gudsfolket. Med andre ord: Paulus er gennem de sidste årtier gået fra at være kristen, til at være jøde-kristen og nu til at være fuldblodsjøde. Hvilke konsekvenser kan det nye radikale Paulusbillede få for forkyndelsen i kirken? Hvis der for Paulus er to frelsesveje, én for ikke-jøderne gennem Kristus og én for jøderne gennem pagten, kan vi så fastholde den ret udbredte modsætning mellem lovreligion og nådereligion, mellem jødedom og kristendom, som det historiske og teologiske baggrundstæppe for den kristne tro?

Hvilke konsekvenser kan det nye radikale Paulusbillede få for forkyndelsen i kirken? Hvis der for Paulus er to frelsesveje, én for ikke-jøderne gennem Kristus og én for jøderne gennem pagten, kan vi så fastholde den ret udbredte modsætning mellem lovreligion og nådereligion, mellem jødedom og kristendom, som det historiske og teologiske baggrundstæppe for den kristne tro?

Foredragseftermiddage er arrangeret i samarbejde med Trinitatis Kirke og finder sted i Trinitatis Sognehus, Pilestræde 67. Der er fri entré, men et begrænset antal pladser.