×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 16. november 2019, Kl. 20:00 til kl. 21:00

Koncertinstallation og videotransformation ved STEEN & HEJLESEN, domorganist Hanne Kuhlmann og Willie Flindt.

Som publikum vil man befinde sig inde i selve værket; omgivet af et 360 grader video-panorama, som omdanner kirkens indre til et tredimensionelt dynamisk og bevægeligt rum. 

C.F. Hansens tempelinspirerede søjlehal forvandles til forhistorisk klippehule og fremtidig kunstkatedral og Thorvaldsens alter ego vækkes til live som medskaber af skulpturernes levendegørelse og rummets transformation. 

I stedet for hammer og mejsel udstyres billedhuggeren med nutidens digitale teknologi som værktøj til forvandling. 

Oplev THORVALDSENS WUNDERKAMMER i Københavns Domkirke den 4., 9., 11., 16., 18. og 23. november. Dørene er åbne i tidsrummet 20-21. Fri entré.

NB. Værket tager ca. 10 minutter og vil blive afspillet i loop i tidsrummet 20-21.

THORVALDSENS WUNDERKAMMER

Med værket THORVALDSENS WUNDERKAMMER skaber scene- og videokunstnerduoen STEEN & HEJLESEN en spektakulær koncert-installation med videotransformation af Københavns Domkirkes neo-klassicistiske arkitektur og skulpturer

Af Ninna Steen, Scene- og videokunstner

Seks mørke aftener i november kan man opleve fire orgelværker af Arvo Pärt fortolket af domorganist Hanne Kuhlmann. No-skuespiller Willie Flindt agere Thorvaldsens alter ego, og Domkirkens arkitektoniske rum undergår en total forvandling.

Publikum vil befinde sig inde i selve værket omgivet af et 360 grader videopanorama, som omdanner kirkens indre til et tredimensionelt dynamisk og bevægeligt rum, hvor arkitektur og skulpturer performer. 

Undervejs forvandles C. F. Hansens tempelinspirerede søjlehal til forhistorisk klippehule og fremtidig kunstkatedral, og Thorvaldsens alter ego vækkes til live som medskaber af skulpturernes levendegørelse og rummets transformation. Men i stedet for hammer og mejsel og nyklassicismens idealiserede udtryk udstyres billedhuggeren med nutidens digitale teknologi som værktøj til forvandling.

Værket THORVALDSENS WUNDERKAMMER sætter kunsten, kunstneren og publikum ind i et bevægeligt og tankevækkende tidspanorama, der kobler fortid, nutid og fremtid og bringer vores eksistens som både 'historieskabt' og 'historieskabende' i spil.  

At få den statiske arkitektur til at bevæge sig, blive flydende, ændre stoflighed og form udfordrer vores vante forestillinger om hvad der er uforanderligt og uforeneligt.    

Gennem de senere år har scene- og videokunstnerne Ninna STEEN & Thomas HEJLESEN markeret sig i byrummet med et nyt stedspecifikt format, hvor de med videomapping i storformat skaber tankevækkende forvandlinger af vores monumentale arkitektoniske kulturarv.