SOMMERKONCERTER - LØRDAGE I JULI & AUGUST - KL. 12-13. FRI ENTRÉ

MARK BAUMANN
6. JULI KL. 12
Til årets første sommerkoncert vil organist Mark Baumann føre publikum med ind i den tunge, tyske romantik i Weimar. Til koncerten kan man høre Franz Liszts Præludium over tonerne B-A-C-H, Richard Wagners Wesendonck-Lieder i et arrangement for mezzosopran og orgel(sungetaf Nana Bugge Rasmussen) og Julius Reubkes virtuose orgelsonate over bibelens 94. salme. 

STEFAN ENGELS
13. JULI KL. 12
Det er en af orgelverdenens sværvægtere, der gæster domkirken denne dag, nemlig den tyske organist Stefan Engels. Han er nu bosat i Dallas, Texas, hvor han er professor på Southern Methodist University. Han har haft ansættelser på en række andre fornemme læreanstalter i bl.a. Leipzig og Princetown, og han har også gjort sig bemærket ved en lang række CD-udgivelser, bl.a. af Sigfrid Karg-Elerts samlede værker for orgel.

JEREMY JOSEPH
20. JULI KL. 12
Organist Jeremy Joseph er født i Sydafrika, men har fået sin uddannelse i Leipzig, Stuttgart og København. I dag er han bosat i Østrig og organist ved Wiener Hofburgkapelle. Til denne koncert spiller han værker af Bach, Mozart, Saint-Saëns og Messiaen.

JENS H. PETERSEN
27. JULI KL. 12
Den danske organist Jens Henrik Petersen er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professorerne Flemming Dreisig, Grethe Krogh og Hans Fagius. Desuden har han studeret i Lübeck hos professor Martin Haselböck og han er idag organist ved Sct. Bendts Kirke i Ringsted. Veddenne koncert spiller han et program, der bl.a. indeholder Frantz Liszts store orgelværk Fantasie og fuga over “Adnos, ad salutarem undam”.

JOHANNES SKOOG
3. AUGUST KL. 12
Johannes Skoog har studeret ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, og han er den eneste student nogensinde, der har opnået højeste bedømmelse to år i træk på masteruddannelsen ved det prestigefyldte Pariserkonservatorium (Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris). Lørdag d. 3. august er han solist i Københavns Domkirke, hvor han spiller værker af franske kom- ponister som bl.a. Claude Debussy, Jean-Louis Florentz og Marcel Dupré.

ZUZANA FERJENČÍKOVÁ
10. AUGUST KL. 12
Zuzana Ferjenčíková er født i Slovakiet og er aktiv som både organist, pianist og komponist. Hun har studeret i Bratislava og i Wien, men det er særlig studier hos og samarbejdet med den nyligt afdøde organist og pædagog Jean Guillou, der har præget hende som musiker. Ved koncerten i domkirken spiller hun værker af netop Jean Guillou og af Mussorgsky (Udstillingsbilleder).

MAGNE HARRY DRAAGEN
17. AUGUST KL. 12
Magne Harry Draagen er organist ved den verdensberømte Nidarosdomeni Trondheim i Norge. Han er en aktiv koncertorganist og arbejder også som komponist og arrangør foruden som underviser i kirkemusikalske discipliner. Til denne koncert spiller han værker af Sigfrid Karg-Elert, Charles-Marie Widor og Fredrik Sixten.

SHIN-YOUNG LEE
24. AUGUST KL. 12
Den koreanske organist Shin-Young Lee har på få år etableret sig som en af verdens mest efterspurgte koncertorganister. Sin tidlige uddannelse fik hun i Korea, men er siden videreuddannet ved pariserkonservatoriet. Hun har spillet koncerter i både Notre Dame de Paris, Berlinerphilharmonien, Walt Disney Concert Hall og d. 24. august er hun for første gang gæst i Københavns Domkirke. Her spiller hunet program under overskriften ’transskriptioner’ og det rummer bl.a. hendes egen orgeltransskription af Saint-Saëns’ Dyrenes karneval.

HANNE KUHLMANN
31. AUGUST KL. 12
Domorganist Hanne Kuhlmann runder serien af sommerkoncerter af. På programmet er to hovedværkerfra den danske orgellitteratur, nemlig Sonate i g-mol af J. P. E. Hartmann og Commotio af Carl Nielsen.